ثبات یک هدف مهم در دستور کار همه است. در هر کشوری در سراسر جهان، همه ما در ساختن آینده ای پایدارتر مسئولیت و نقش داریم.
شهرها تأثیر نامناسبی بر محیط زیست دارند و بنابراین نقش بیشتری در تحقق اهداف ثبات دارند. ما برای مدت طولانی شاهد روند افزایشی در شهرنشینی بوده ایم و این چالش هایی را در حرکت به سمت ثبات به همراه دارد.
انتظار می رود تا سال 2050، 68 درصد از جمعیت جهان در شهر زندگی کنند و در حالی که شهرها تنها 2 درصد از سطح زمین را پوشش می دهند، 78 درصد از انرژی جهان را مصرف می کنند و بیش از 60 درصد از گازهای گلخانه ای را تولید می کنند.
مسئولین شهرها با برخی مقررات، سیاست ها و انتظارات هم از سوی سازمان ها و هم از شهروندان مواجه هستند. این بیماری همه گیر بر شیوه زندگی مردم و آنچه برایشان مهم است تأثیر گذاشته است. نظافت، فضاهای باز و فضای سبز، برنامه ریزی سنتی شهر را مختل کرده است.
اما در حالی که چالش ها قابل توجه هستند، به نظر میرسد مقامات شهری مسئولیت خود را جدی می گیرند.
اهداف توسعه پایدار سازمان ملل: چارچوبی برای شهرها
چارچوب مهمی برای شهرهای بزرگ و کوچک توسط اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) ارائه شده است. SDGs که در سال 2015 ایجاد شد و برای دستیابی به آن تا سال 2030 طراحی شد، 17 هدف جهانی به هم پیوسته است که به عنوان “طرحی برای دستیابی به آینده ای بهتر و پایدارتر برای همه” طراحی شده است.
SDGs بسیاری از زمینه ها را پوشش می دهد – از کاهش فقر تا صنعت باثبات. از کاهش آلودگی اقیانوس ها تا تولید انرژی پاک. در حالی که هدف 11 به طور خاص بر “شهرها و سکونتگاه های انسانی فراگیر، ایمن، انعطاف پذیر و باثبات” متمرکز است، جنبه هایی از بسیاری از اهداف دیگر وجود دارد که به مراکز شهری نیز مرتبط است.
در پذیرش SDG توسط شهرهای جهان شکی است. تحقیقات اخیر توسط ESI ThoughtLab که مدیران 167 شهر در سراسر جهان را مورد بررسی قرار داد، نشان داد که تقریباً 8 شهر از 10 شهر (78٪) به طور کامل چارچوب SDG سازمان ملل را در برنامه های شهری خود گنجانده اند. شواهد همچنین نشان میدهد که پندمی اخیر فوریت بیشتری برای تحقق اهداف توسعه پایدار ایجاد کرده است.
همین تحقیق نشان داد که چگونه استفاده موثر از فناوری و دادهها به عنوان پایهای برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار دیده میشود. این تحقیق نشان داد که شهرهایی که بهترین پیشرفت را در راستای اهداف توسعه پایدار داشته اند همچنین در استفاده از فناوری، داده ها و مشارکت برای دستیابی به اهداف اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی خود پیشرو هستند. امروزه بیشترین سرمایه گذاری در ابر (87 درصد شهرها)، موبایل (85 درصد)، اینترنت اشیاء (81 درصد)، بیومتریک (72 درصد) و هوش مصنوعی (66 درصد) انجام می شود. به اینها اصطلاحاً شهرهای هوشمند می گوییم.
ارتباط بین فناوری، داده و ثبات واضح است.