چهارمین انقلاب صنعتی چگونه خواهد بود؟(بخش اول)

چهارمین انقلاب صنعتی (4IR) ترکیبی از هوش مصنوعی، روباتیک، اینترنت اشیاء، مهندسی ژنتیک، رایانش کوانتوم و فراتر از آن خواهد بود.

انقلاب چهارم صنعتی چیست – و چرا باید برایتان اهمیت داشته باشد؟

انقلاب چهارم صنعتی توصیفی از کم رنگ شدن مرزهای بین دنیای فیزیکی، دیجیتال و بیولوژیکال است. ترکیبی از پیشرفتهای هوش مصنوعی، روباتیک، اینترنت اشیاء (IoT)، پرینترهای سه بعدی، مهندسی ژنتیک، محاسبه کوانتوم و دیگر تکنولوژی هاست. جمعی از نیروهای پشت محصولات و سرویس هایی که به سرعت در حال تبدیل شدن به ضرورتی برای زندگی مدرن هستند. مثلا سیستم GPS را تصور کنید که سریعترین راه رسیدن به مقصد را به شما نشان میدهد، دستیار صوتی مجازی مانند Siri اپل، پیشنهادات منحصر به فرد نتفلیکس و توانایی فیسبوک برای تشخیص چهره شما و تگ کردن شما در عکس دوستانتان.

در نتیجه این طوفان تکنولوژی ها، انقلاب چهارم صنعتی در حال هموار کردن راه برای تغییرات دگرگون کننده در زندگی ما و زیر رو کردن اساس تقریبا تمام کسب و کارها در تمام بخشهاست. همه اینها به صورت غیرقابل پیش بینی و با سرعت گردبادگونه در حال رخ دادن است.

در ادامه به تمام آنچه که در رابطه با چهارمین انقلاب صنعتی میخواهید بدانید خواهیم پرداخت.

انقلاب چهارم صنعتی از کجا آمده است؟

در عین حالی که انقلاب صنعتی چهارم در حال تغیر جامعه به شکلی است که پیشر تجربه نکرده ایم، شالوده آن برپایه سه انقلاب صنعتی اول ریخته شده است. اختراع موتور بخار در قرن هجدهم که به انقلاب صنعتی اول منجر شد، و برای اولین بار تولید را مکانیزه کرد و زندگی اجتماعی مردم را که روز به روز به سمت شهری شدن پیش میرفتند به سوی تغییر پیش برد.

تغییرات آنقدر عمیق هستند که از نقطه نظر تاریخ بشری هرگز در هیچ برهه ای این حجم بیم و امید بالقوه نسبت به آینده وجود نداشته است.

              کلاوس شواب، بنیانگذار و مدیر اجرایی the world Economic Forum و مولف کتاب چهارمین انقلاب صنعتی

فردی که پیشرفت های کنونی را برچسب یک انقلاب جدید زد کلاوس شواب، بنیانگذار و مدیر اجرایی The World Economic Forum و مولف کتاب چهارمین انقلاب صنعتی بود که در سال 2016 در مقاله ای نوشت “همانند انقلاب های پیش از این، انقلاب چهارم صنعتی پتانسیل بالا بردن سطح درآمد در مقیاس جهانی و بهبود کیفیت زندگی برای تمام جمعیت جهان را دارد.”

او ادامه میدهد که ” در آینده، ابدائات در زمینه تکنولوژی ، با دستاوردهای بلند مدت در کارایی و بهره وری، به معجزه ای در بخش عرضه منجر خواهد شد. حمل و نقل و هزینه رفت و آمد کاهش خواهد یافت، تدارکات و زنجیره تامین جهانی کارایی بیشتری خواهد داشت و هزینه مبادلات تجاری کمتر خواهد شد، که در مجموع همه اینها منجر به رشد اقتصادی و ایجاد بازارهای جدید خواهد شد.”

اما با این حال همه اتفاقاتی که خواهد افتاد فقط اتفاقات خوب نخواهند بود. شوال همچنین عنوان میکند که انقلاب میتواند منجر به نابرابری بیشتری شود، “بخصوص بخاطر پتانسیلش در ایجاد اختلال در بازارهای کار.” علاوه بر این باز کار بصورت فزاینده ای به دو شکل “مهارت کمتر-درآمد کمتر” و “مهارت بیشتر-درآمد بیشتر” تفکیک خواهد شد. که میتواند باعث اوج گرفتن تنش های اجتماعی شود.

به گفته شواب، “تعییرات آنقدر عمیق هستنند که، از نقطه نظر تاریخ بشری، هرگز در هیچ برهه ای این حجم از بیم و امید بالقوه نسبت به آینده وجود نداشته است.”

تکنولوژی سبب تغییر در چه زمینه هایی میشود؟

ساده ترین راه فهیمدن انقلاب چهارم صنعتی این است که بر تکنولوژی هایی که باعث بوجود آمدن آن میشوند تمرکز کنیم.

در ادامه به این تکنولوژی ها اشاره میکنیم:

هوش مصنوعی

AI به کامپیوترهایی اشاره میکند که میتواند مانند انسان “فکر” کنند. آنها میتوانند الگوهای پیچیده را تشخیص دهند، اطلاعات را پردازش کننند، نتیجه گیری کنند، و بر آن اساس توصیه هایی داشته باشند. AI به طرق مختلفی میتواند استفاده شود، از یافتن الگو در حجم عظیمی از دیتای ساختار نیافته تا قابلیت تصحیح خودکار در تلفن همراه شما.

بلاکچین

بلاکچین روشی شفاف، غیرمتمرکز و امن برای ذخیره و به اشتراک کذاری اطلاعات است، بدون نیاز به وجود واسطه های ثانویه. ارز دیجیتال بیت کوین معروفترین کاربرد شناخته شده این تکنولوژی است. اما این تکنولوژی میتواند به روشهای دیگری نیز مورد استفاده قرار بگیرد. مثل قابل رهگیری کردن زنجیره تامین، تامین امنیت اطلاعات حساس پزشکی بصورت ناشناس، و مبارزه با تقلب در رای گیری.

پردازش سریعتر در کامپیوتر ها

تکنولوزی های رایانشی جدید کامیپیوترها را باهوش تر کرده است. آنها به کامپیتورها امکان این را میدهند که حجم زیادی از دیتا را با سرعی بیش از گذشته پردازش کنند، در عین حال ابداع “فضای ابری” به کسب و کارها اجازه میدهد که اطلاعات خود را با امنیت بالا ذخیره کنند و از هرکجا از طریق اینترنت به آن دسترسی داشته باشند. تکنولوژی رایانش کوانتوم که هم اکنون در حال توسعه است سرانجام روزی کامپیوترها را میلیون ها برابر قدرتمندتر خواهد کرد. این کامپیوترها پتانسیل اینکه ظهور هوش مصنوعی را تسریع کنند، مدل های دیتای پیچیده را در چند ثانیه ایجاد کنند و کشف عناصر جدید را تسریع کنند، خواهند داشت.

واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

تفاوت اینها در چیست؟ واقعیت مجازی VR تجربه دیجیتال سه بعدی (بوسیله هدست های VR) به ما عرضه میکند که دنیای واقعی را در آن شبیه سازی کرده است، در حالیکه واقعیت افزوده AR دنیای دیجیتال و دنیای واقعی را با هم ادغام میکند. مانند اپ آرایش L’Oréal که به کاربران اجازه میدهد که محصولات آرایشی را پیش از خرید بصورت دیجیتالی تجربه کنند، و یا اپ ترجمه گوگل تلفن هوشمند که به کاربران اجازه میدهد که علائم و تابلوهای خیابان ها، منوها و دیگر متون را اسکن کرده و بلافاصله ترجمه آن را ببیند.

بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی از فرآیندهای سلولی و بیومولکولی بهره برداری کرده و از آن برای توسعه تکنولوژی ها و محصولات جدید در کاربردهای مختلف، مثل توسعه عناصر و داروهای جدید، فرآیندهای تولید صنعتی کارآمدتر، و منابع انرژی پاک تر و کارامد تر استفاده میکند. بعنوان مثال، محققان در استوکهلم بر روزی چیزی کار میکنند که بعنوان قوی ترین ماده بیولوژیکی که تاکنون تولید شده از آن نام میبرند.

رباتیک

رباتیک به طراحی، ساخت و استفاده از ربات در کاربردهای شخصی و تجاری اطلاع میشود. هرچند هنوز مانده که ربات های دستیار را در هر خانه ببینیم، اما پیشرفتهای تکنولوژیکی ربات ها را بسیار پیچیده تر ساخته استو ربات ها در زمینه های متنوعی از ساخت و تولید، سلامت و امنیت، و دستیار انسان استفاده میشوند.

اینترنت اشیاء

IoT به این معنی است که همه چیزهایی که هر روز از آنها استفاده میکنیم، از گجت های پوشیدنی طبی که شرایط فیزیکی کاربران را مانیتور میکنند گرفته تا اتومبیل ها و دستگاه های ردگیری که داخل بسته های پستی گذاشته میشود، به اینترنت متصل بوده و توسط سایر دستگاه ها قابل شناسایی باشند. یک نکته مثبت بزرگ برای بیزنس ها این است که بتوانند دائما اطلاعات مشتریانشان را از طریق کالاهایی که دائما به اینترنت متصل هستند جمع آوری کنند، که به آنها کمک میکند که معیاری برای نحوه استفاده مشتریان از محصولاتشان داشته باشند و کمپین های بازاریابی شان را بر آن اساس جهت دهی کنند. کاربردهای امنیتی بسیار دیگری هم برای آن وجود دارد، مانند کشاورزانی که سنسورهای IoT را داخل مزارع شان میگذارند تا خواص خاک را بررسی کند و برای اتخاذ تصمیماتی مانند زمان کوددهی به آنها کمک کند.

چاپ سه بعدی

چاپ سه بعدی به تولیدکنندگان جازه میدهد که قطعاتشان را خودشان چاپ کنند، به ابزار کمتر، هزینه کمتر و سریع تر از آنچه در روشهای سنتی تر انجام میشد. بعلاوه، طراحی میتواند اختصاصی باشد تا اطمینان حاصل شود که برنیازهای آنها منطبق است.

و بازهم بیشتر

عناصر نوین، شامل پلاستیک ها، آلیاژهی فلزی و مواد بیولوزیکی، تضمینی برای تحول در بخشهای تولید، انرژی های تجدید پذیر، ساخت و ساز و مراقبت های بهداشتی هستند.

جذب، ذخیره و انتقال انرژی بازاری رو به رشد را فراهم میکند که با تکنولوژی های اانرژی تجدید پذیر و پیشرفت و بهبود ظرفیت ذخیره باتری ها به جلو رانده میشود.

3D printing, 4IR, AI, AR, Axis, biotechnology, blockchain, Genetec, IoT, Milestone, robotic, vcpco, VR, انقلاب چهارم صنعتی, اینترنت اشیاء, بلاکچین, بیوتکنولوژی, پیشتازان ارتباط مجازی, چاپ سه بعدی, رایانش ابری, روباتیک, نمایندگی اکسیس, نمایندگی جنتک, نمایندگی مایلستون, نماینده اکسیس, هوش مصنوعی, واقعیت افزوده, واقعیت مجازی
نوشتهٔ پیشین
شنیدن – چرا میگوییم ضبط صدا عنصر مکمل یک سیستم نظارت تصویری است؟
نوشتهٔ بعدی
راهکار نظارت تصویری برای کارآمدی بیشتر مدیریت پارکینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up

مرکز گارانتی رسمی اکسیس

با طرح های استثنایی تعویض دوربین های معیوب قدیمی با دوربین نو

در صورت نیاز به تعمیر دوربین ها و تجهیزات اکسیس کلیک کنید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.